Nya riktlinjer från SCF

Nya riktlinjer från SCF betyder att vi inte öppnar anmälan den 2 april.

När eller om  SCF ändrar sina direktiv så meddelar vi om det blir någon cup under 2020.

Utdrag från SCF

Nya coronaviruset: SCF stänger tävlingssäsongen under mars och april

Uppdaterad 2020-03-27
Här uppdaterar vi löpande information om coronaviruset (COVID-19) och hur utvecklingen påverkar Svenska Cykelförbundets medlemmar, landslagsuppdrag och tävlingsarrangörer

Sverige förbjuder sammankomster med fler än 50 personer

(2020-03-27) Regeringen har tagit beslut om ett förbud mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer. Syftet med förbudet är att minska takten på smittspridningen av coronaviruset i samhället. Förbudet träder i kraft söndagen den 29 mars och gäller tills vidare.
Här kan du läsa regeringens beslut i sin helhet.
Svenska Cykelförbundet har sedan tidigare ställt in tävlingsverksamheten under mars och april med undantag för klubb- och distriktstävlingar. Med anledning av regeringens besked avråder vi nu klubbar och distrikt från att arrangera tävlingar på distrikts- och klubbnivå. Tänk även på att en överträdelse av förbudet kan medföra böter eller fängelse för ansvarig arrangör.
Enligt polisens definition är ett idrottsevenemang att anse som en offentlig tillställning och omfattas därför av bestämmelserna i den nya förordningen och deltagarantalet får inte överstiga 50 personer.  Läs mer på polisens hemsida.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *