Inför Järbo

Banan vid Järbo IP är kanske den mest omväxlande banan i Gästrikecupen. Varvet är långt och tar 20 minuter för de snabbaste

Här kommer lite text om morgondagens tävling, mestadels kopierad från ett motsvarande inlägg jag postade förra året.

Banan vid Järbo IP är kanske den mest omväxlande banan i Gästrikecupen. Varvet är långt och tar 20 minuter för de snabbaste och över 30 minuter för de som inte har så bråttom i sport och motion.

Det börjar med en lång uppförsbacke på motionsspår som drar ut fältet ordentligt. Därefter följer ett tekniskt svårt parti med stenhällar och stenar som brukar kunna skörda sina offer både i form av punkteringar och någon enstaka vurpa.

Resten av varvet består av en knapp kilometer grusväg, en fin blandning av lättåkt singletrack och halvteknisk stig där det verkligen lönar sig att ha bra ”flyt” på ojämnt underlag. Dessutom nån utförslöpa där det gäller att hålla tungan rätt i mun samt ett par mindre uppförsbackar där det ojämna underlaget bjuder på en extra utmaning.

Eftersom varvet är långt bör ni vara på plats i god tid om ni vill provköra (och det vill ni absolut!). Räkna med att det tar 30 minuter att provköra om man tar det lite lugnt.

Författare: Daniel Eriksson

Jag är en cyklande småbarnspappa och datanörd från Gävle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *