Avslutning ikväll

Ikväll kör vi årets sista deltävling i Gästrikecupen. Det blir en väldigt annorlunda tävling eftersom underlaget är asfalt och banan bara går uppför.

Ikväll kör vi årets sista deltävling i Gästrikecupen. Det blir en väldigt annorlunda tävling eftersom underlaget är asfalt och banan bara går uppför. Stumma mjölksyrastinna ben och andningssvårigheter utlovas för de som verkligen tar i. 😉

Läs mer om tävlingen och avslutningen här: Information om avslutningen på tisdag

Poängställningen

De 7 bästa resultaten räknas. Skulle två cyklister ha samma poäng räknar man de 8 bästa resultaten. I flera av klasserna är pallplatserna ännu inte avgjorda.

I elit har Magnus Palmberg redan säkrat vinsten och Pelle Sjudin andraplatsen. Kampen om bronset står mellan Johan Östblom och Stefan Persson där Stefan måste komma tvåa ikväll för att kunna gå om Johan. Blir han trea hamnar de på samma poäng men Johan har då ett bättre 8:e resultat.

I sport är det avgjort vilka som står på pallen, men inte i vilken ordning. Både Niklas Skogh och Tobias Wallén kan med ett toppresultat peta ner Joakim Jonsson från guldplatsen.

Den tätaste striden är i motion där Andreas Hedlund och Niklas Magnusson båda har 204 poäng. Båda kan säkra guldet genom att vinna ikväll.

Anmälan och tider

Anmälan före 18.00 som vanligt, ta med 20 kr om du är vuxen och inte tillhör någon av de arrangerande klubbarna. Nybörjarna kör sin korta XC-bana cirka 18.15 och resten kör asfaltsvägen uppför berget cirka 18.30.

Författare: Daniel Eriksson

Jag är en cyklande småbarnspappa och datanörd från Gävle.

2 reaktioner till “Avslutning ikväll”

  1. Niklas skogh kommer ju tyvärr inte, och Tobias Wallén va inte heller säker på om han skulle köra 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *