Liten justering av gårdagens resultat

Kampen om andraplatsen i sport-klassen var hård och 6 cyklister spurtade i mål samtidigt. Tyvärr hann sekretariatet inte riktigt med och Johan Lindström fick fel placering.

Kampen om andraplatsen i sport-klassen igår var hård och 6 cyklister spurtade i mål nästan samtidigt. Tyvärr hann sekretariatet inte riktigt med och Johan Lindström fick fel placering.

Före korrigering:

Felaktig resultatlista

Efter korrigering:

Korrigerad resultatlista

Länk till resultatsidan på cykelresultat.se: Resultat Gästrikecupen Årsunda 2012

Författare: Daniel Eriksson

Jag är en cyklande småbarnspappa och datanörd från Gävle.

7 reaktioner till “Liten justering av gårdagens resultat”

 1. Nu när vi har så fina banor och bra organiation så får vi kliva upp ett snäpp och skaffa chisp till nästa år.

  1. Pratade med Jonas Palmberg om det före sommaruppehållet nån gång. Det finns ett system som orienterare använder där varje person köper sitt eget chip som inte var så dyrt. Fungerar nog inte för cykel, men det kanske finns nåt motsvarande?

 2. Det var snack om det för ett par år sen att införa det på nationella tävlingar, bla Swe Cup. Då var SCF inblandade så det blev såklart inget mer än snack. Har för mig att chipen skulle kosta runt 1300 kr. Samt att arrangören måste hyra/köpa utrustning för att läsa chipen, och den var svindyr har jag för mig. Annars skulle det vara jäkligt smidigt att ha sitt eget chip år efter år.

  1. Har för mig att Jonas snackade om nån eller några få hundringar per chip. Fast då var det som sagt orienteringschip som håller reda på vilka kontroller/skärmar man passerat, och som inte kräver avläsning på avstånd utan man håller chippet mot läsaren.

  2. Ett annat sätt är att ha en ”fålla” i mål där man ställer sig i den ordning man passerar mållinjen så att den som skriver ner nummer inte behöver stressa. Har för mig att Ränneslättsturen körde(kör?) ett sånt system, men där läser man av en streckkod på nummerlappen.

 3. Kul att läsa att det finns tankar på att utveckla GC ännu mer. Min erfarenhet från tidigare arrangemang av tävlingarar inom andra sporter är att gör man tävlingar av det så för det med sig en massa kostnader. I vårt fall så kommer man nog till att det kommer att krävas att alla måste ha tävlingslicens, krav från försäkringsbolag, man måste ha sjukvårdare.

  Då blir det mycket krångligare och dyrare och då kommer det, förmodligen, leda till färre som kommer och tävlar och mer jobb på de som arrangerar.

  Tänk er noga för när ni funderar på att göra GC mer avancerat än det är idag, inte säkert att det är en positiv utveckling.

  Magnus

  1. Bra kommentar Magnus, det gäller att vi inte höjer tröskeln för att prova på speciellt mycket. Men kanske är det ok att höja tröskeln lite om man vill vara med regelbundet?

   Reglerna kring försäkring skulle vara bra att ha full koll på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *