Höjdmeterkalas vid Rönnåsen

Imorgon bjuder Sandvikens CK på höjdmeterkalas vid Rönnåsen utanför Ockelbo. Ni som varit med förr vet att det kan vara bra att ha med en extra slang och bra myggmedel.

Imorgon bjuder Sandvikens CK på höjdmeterkalas vid Rönnåsen utanför Ockelbo. Ni som varit med förr vet att det kan vara bra att ha med en extra slang och bra myggmedel eftersom det finns gott om vassa stenar och aggressiva myggor.

Banan

Johan Östblom har lagt banan och den är väldigt lik den bana vi körde 2010, fast med en extra backe för att få upp varvtiden lite. Höjdmeterkalaset startar direkt då banan går halvvägs upp i liftgatan för att dra ut fältet i starten. Sen följer en härlig blandning av rolig singletrack, stökig singletrack och en skvätt grusväg. Stigarna går både uppför, nedför och (lite) på platten medan grusvägen bara går uppför. Banan är väldigt intensiv trots att det inte är så många igångdrag.

Tävlingen är 100% och elit kommer köra 5 varv, sport 3 varv och motion 2 varv.

Anmälan före 18.00 som vanligt, ta med 20 kr om du är vuxen och inte tillhör någon av de arrangerande klubbarna.

Författare: Daniel Eriksson

Jag är en cyklande småbarnspappa och datanörd från Gävle.

8 reaktioner till “Höjdmeterkalas vid Rönnåsen”

  1. Ja Johan är en omtänksam kille. 🙂

   Själv har jag inte tillräckligt med pluspoäng för att både åka till Rönnåsen och röja tävlingsbanan inför Skidstavallen nästa vecka.

 1. Jag gör så gott jag kan för att göra alla glada 😉
  Körde några varv ikväll, ca 85 höjdmeter/varv enligt min polarklocka, så det blir ungefär hälften så mycket som på Vasan om man kör Elit. 3,3 km långt varv, 12 minuter som bäst blev det med riktigt mosiga ben.

 2. Är det någon ide att visa sig med 1×10, 37-11/36 eller får man stanna hemma och laga sina själsliga ärr efterCV-resan?

  1. Förstod jag Johan rätt så är inte den allra brantaste delen av backen i skogen med, den som är närmast toppen. Visst är det brant på några andra ställen. Motsvarar 37T på 29″ ungefär 42T på 26″ så borde du klara dig med 1×10.

 3. Jag har blivit omprioriterad, hunden måste få träna ikväll, så tyvärr får jag inte jaga höjdmeter till kontot. Jag kanske kan skrapa ihop 2,7m genom att gå till övervåningen och köra Monark istället.
  Claes du är ju så stark, inga problem för dig!
  Kört hårt ikväll gubbar & tjejer!

 4. Du klarar dig med 37:a i fram Claes, speciellt om du kör 11-36 kassett. Det är som att köra med en 39 eller 40 klinga på en 26 tummare. Sen beror det på hur sargade benen är efter Vasan, men det är ju bara att komma och testa 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *