Järbo – långt varv med höjdmeter och stenhällar

Morgondagens tävling vid Järbo IP bjuder på en av de mest omväxlande banorna i Gästrikecupen. Det bjuds på uppförsbacke, stenhällar, stenar, grusväg, singletrack och motionsspår.

Morgondagens tävling vid Järbo IP bjuder på en av de mest omväxlande banorna i Gästrikecupen. Varvet är långt och tar cirka 20 minuter för eliten. Det börjar med en lång uppförsbacke på motionsspår som drar ut fältet ordentligt. Därefter följer ett tekniskt svårt parti med stenhällar och stenar som brukar kunna skörda sina offer både i form av punkteringar och någon enstaka vurpa.

Resten av varvet består av en knapp kilometer grusväg, en fin blandning av lättåkt singletrack och halvteknisk stig där det verkligen lönar sig att ha bra ”flyt” på ojämnt underlag. Dessutom ett par mindre uppförsbackar där det ojämna underlaget bjuder på en utmaning, speciellt om det som Johan Östblom skriver är lite blött och lerigt.

Väl mött i Järbo imorgon. Anmälan före 18.00 som vanligt, ta med 20 kr om du är vuxen och inte tillhör någon av de arrangerande klubbarna. Var ute i god tid om ni vill testköra banan eftersom varvet är så långt!

Författare: Daniel Eriksson

Jag är en cyklande småbarnspappa och datanörd från Gävle.

En kommentar till “Järbo – långt varv med höjdmeter och stenhällar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *