Inför Åbyvallen – sicksackande på Valboåsen

Med tanke på de senaste dagarnas ihärdiga regnande är det kanske tur att morgondagens tävling till stora delar körs uppe på Valboåsen. Åsen är inte så hög men banan brukar sicksacka upp och ner på ett sätt som suger musten ur benen.

Med tanke på de senaste dagarnas ihärdiga regnande är det kanske tur att morgondagens tävling till stora delar körs uppe på Valboåsen. Som vanligt anmäler man sig på plats före 18.00, sen är det fri träning på banan fram tills starten går cirka 18.30. Var uppmärksamma på att nybörjarnas lopp startar cirka 18.15 så att ni inte är ivägen för dom.

I klasserna motion, sport och elit kostar det 20 kr att vara med om man inte är medlem i någon av de klubbar som arrangerar Gästrikecupen. Parkeringen närmast start/mål är inte så stor men det finns gott om parkering ett stenkast bort. Se kartan i kalendern där båda parkeringarna är utmärkta.

Banan

Åsen är inte så hög men banan brukar sicksacka upp och ner på ett sätt som suger musten ur benen. Underlaget växlar mellan motionsspår, jordstig nedanför åsen och stenig stig uppe på åsen. Banan brukar bjuda på ett par korta men utmanande uppförsbackar och en rotig utförslöpa.

Tävlingstiden är 100% vilket innebär att vi siktar på 30 minuter för motion, 45 minuter för sport och 60 minuter för elit. Se fliken tävlingsinfo för information om tävlingstid för övriga klasser.

Författare: Daniel Eriksson

Jag är en cyklande småbarnspappa och datanörd från Gävle.

2 reaktioner till “Inför Åbyvallen – sicksackande på Valboåsen”

  1. Var där och tittade i går kväll, uppe på åsen är det fuktigt och bitvis snorahalt över stena och rötter, så däck med passande gummiblandning kan underlätta.
    Neråt ”häststigen” såg det ut som skit, bokstvaligen. Hästskit lera och söndertrampat av hästarna. Vi för väl se hur bansträckningen blir.

    1. Håkan hittar säkert på nåt bra. Lite gegga är ok, men när den är blandad med en massa hästskit blir det väldigt otrevligt. Förhoppningsvis går det att använda någon av stigarna där nere i alla fall. Annars missar man ju den fina rotiga utförsbacken.

      Vi får se om jag dyker upp, har mycket hemma att stå i och alldeles för få pluspoäng på kontot. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *