Gästrikecupen rullar vidare

Ikväll är det dags för årets andra deltävling i Gästrikecupen. Efter den lyckade premiären vid Testebovallen förra veckan är det nu dags att ta sig an Hedåsen utanför Sandviken.

Ikväll är det dags för årets andra deltävling i Gästrikecupen. Efter den lyckade premiären vid Testebovallen förra veckan är det nu dags att ta sig an Hedåsen utanför Sandviken. Underlaget och banprofilen skiljer sig inte så mycket mot Testebovallen. Båda banorna bjuder på mycket singletrack där rötter och ojämnheter bidrar till att suga musten ur benen. Ingen av banorna har några längre backar eller jättesvåra passager men det finns ställen där bra teknik ger en klar fördel.

Som vanligt är det anmälan på plats som gäller. Försök vara på plats i tid så att ni hinner anmäla er före 18.00, annars riskerar tävlingen att bli försenad. Nybörjarna startar ca. 18.15 och ungdomar + motion + sport + elit startar ca. 18.30.

Det är gratis för alla ungdomar och medlemmar i någon av de arrangerande klubbarna. För övriga vuxna kostar det 20 kr som betalas på plats.

Dela med er av era bilder och filmer

Vi vill gärna visa upp bilder från tävlingarna här på hemsidan samt på våra sidor på Facebook och Google+. Skicka era bilder till mig på daniel@danieleriksson.eu eller lägg upp dom på Picasa eller annan molntjänst så att jag kommer åt dom.

Jag vet inte hur bansträckningen ser ut i år, men för två år sen såg den ut som i nedanstående film. Tyvärr är den väldigt skakig eftersom jag filmade med en mobiltelefon fasttejpad på min hjälm.

 

Författare: Daniel Eriksson

Jag är en cyklande småbarnspappa och datanörd från Gävle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *